Toxicon AB

Swedish English
Slider Image

Nyheter

2018-11-26
2018-08-27
Inga miljöanalyser utförs längre!

Från den 18 augusti 2018 utför inte Toxicon miljöanalyser längre. För såväl analys av olja i vatten (SS 028145-4) som för övriga miljöanalyser hänvisar vi till vårt systerföretag ALS Scandinavia I Danderyd. Kontakta Kent Utterström via mail kent.utterstrom@alsglobal.com eller på 08-527 752 01 för mer information.

2018-05-22
Olja i vatten körs inte längre

Från den 1 juli 2018 utför inte Toxicon analysen olja i vatten (SS 028145-4) längre. Analysen utgår för samtliga provmatriser såsom vatten, jord, blästermedel, filter och rör.

Vi hänvisar till vårt systerföretag ALS Scandinavia I Danderyd. Kontakta Kent Utterström via mail kent.utterstrom@alsglobal.com eller på 08-527 752 01 för mer information.

2017-10-12
Toxicon AB har nya ägare

Den 28 juni fick Toxicon AB nya ägare, genom att Mikrolab Stockholm AB gick in och köpte både Toxicon AB och fastigheten vi är verksamma i. I och med ägarbytet fick vi en ny VD i form av Adam Mallkoo. Ny platschef på Toxicon blev Eva Helgesson, som varit verksam hos oss, med några års avbrott, sedan 1992. 

 

Den 3 oktober förvärvade ALS Scandinavia hela Mikrolab-gruppen med Mikrolab Stockholm AB, MKL Diagnostics AB samt Toxicon AB.  Detta innebär alltså att Toxicon AB numera ingår i en världskoncern med ca 13 000 anställda världen över och nu efter uppköpet ca 200 anställda i Sverige.

 

För er som kund innebär detta fortfarande inga förändringar då Toxicon AB kvarstår som självständigt företag i samma lokaler och med samma organisationsnummer samt framför allt med samma personal och kompetens som tidigare. Eva Helgesson är fortsatt platschef och med Adam Mallko som fortsatt VD.

 

Liksom vid det tidigare förvärvet finns det dock positiva förändringar för er som kund. Vi kan nu erbjuda er ett mycket brett urval tjänster med biologiska, mikrobiologiska och kemiska undersökningar inom bl. a. miljö, livsmedel, humanbiologi och läkemedel. Vi har nu dessutom betydligt bättre utvecklingsmöjligheter för att kunna serva er ännu bättre i framtiden.

 

Hör gärna av er om ni har några frågor.

 

 

 

Eva Helgesson, platschef

 

Anders Sjölin, Anders Walstad, Fredrik Lundgren och Gunita Forsbäck, avdelningschefer

 

Per Olsson, Senior Specialist

Producerad av Angelica Svanberg Grafisk Form AB