Toxicon AB

Swedish English
Slider Image

Nyheter

2018-02-06
Kemist och QA sökes
2017-10-12
Toxicon AB har nya ägare

Den 28 juni fick Toxicon AB nya ägare, genom att Mikrolab Stockholm AB gick in och köpte både Toxicon AB och fastigheten vi är verksamma i. I och med ägarbytet fick vi en ny VD i form av Adam Mallkoo. Ny platschef på Toxicon blev Eva Helgesson, som varit verksam hos oss, med några års avbrott, sedan 1992. 

 

Den 3 oktober förvärvade ALS Scandinavia hela Mikrolab-gruppen med Mikrolab Stockholm AB, MKL Diagnostics AB samt Toxicon AB.  Detta innebär alltså att Toxicon AB numera ingår i en världskoncern med ca 13 000 anställda världen över och nu efter uppköpet ca 200 anställda i Sverige.

 

För er som kund innebär detta fortfarande inga förändringar då Toxicon AB kvarstår som självständigt företag i samma lokaler och med samma organisationsnummer samt framför allt med samma personal och kompetens som tidigare. Eva Helgesson är fortsatt platschef och med Adam Mallko som fortsatt VD.

 

Liksom vid det tidigare förvärvet finns det dock positiva förändringar för er som kund. Vi kan nu erbjuda er ett mycket brett urval tjänster med biologiska, mikrobiologiska och kemiska undersökningar inom bl. a. miljö, livsmedel, humanbiologi och läkemedel. Vi har nu dessutom betydligt bättre utvecklingsmöjligheter för att kunna serva er ännu bättre i framtiden.

 

Hör gärna av er om ni har några frågor.

 

 

 

Eva Helgesson, platschef

 

Anders Sjölin, Anders Walstad, Fredrik Lundgren och Gunita Forsbäck, avdelningschefer

 

Per Olsson, Senior Specialist

Producerad av Angelica Svanberg Grafisk Form AB